Torrild

I Odder Kommune finder vi Torrild, og Kultur på hjul lægger vejen forbi d. 27. februar 2016. Pernille Stentoft tager først byens borgere med på en sansevandring og derefter byder kunstner Joaquin Zaragoza på workshop. …

I Odder Kommune finder vi Torrild, og Kultur på hjul lægger vejen forbi d. 27. februar 2016. Pernille Stentoft tager først byens borgere med på en sansevandring og derefter byder kunstner Joaquin Zaragoza på workshop.

Pernille Helberg Stentoft

Kulturformidler

Lørdag den 27. februar 2016 skulle Kultur på hjul på besøg i Torrild lidt uden for Odder.

Pernille havde samlet rigtig meget materiale sammen om byen, hvor der er i forvejen var skrevet to bøger om byvandringer i byen. Der var 36 tilmeldte – i alderen fra 6-90 år.

Men dagen startede ikke helt som ved de andre Kultur på hjul arrangementer. Pernille var nemlig syg og kunne ikke komme. Men Helle Nielsen og Pernille blive enige om at gennemføre dagen i en lidt reduceret udgave. Der var nogle få ting, der var planlagt, som Helle Nielsen godt kunne gøre på en meget lille byvandring, og både Anders og Joaquin var friske, så der blev ringet til de tilmeldte og mødetidspunktet blev skubbet lidt.

Kl 11 mødtes 30 mennesker. Pernille havde sat hele familien i sving, og der var bagt tvebakker som var kommet til Torrild. Anna, som deltog i arrangementet, var hende der havde inspireret Pernille til at få bagt tvekakker, og Anne kunne fortælle en lille sød historie om tvebakker fra hendes barndom. Deltagerne fik derefter lov til at smage dem, inden Helle Nielsen guidede dem igennem byen hen til et hult træ. Her mødte Henriette Toftegaard Jensen og de andre deltagere to små eventyrvæsner, som fortalte om overnaturlige væsner i Eventyr skoven. Henriette har sammen med sin mand tryllet Eventyrskoven frem som et nyt tiltag i Torrild. Inden vi fortsatte læste hun et gammelt sagn op.

Den lille byvandring sluttede i Kirke, hvor deltagerne mødte to unge musikere fra nr. 39. De gav et nummer inde i den lille hyggelige kirke. De har ikke boet i byen så længe, og flere vidste faktisk ikke, at der boede to musikere i byen. En god anledning til lære flere af byens beboere at kende.

Derefter var den korte byvandring slut, og i forsamlingshuset ventede en dejlig hjemmelavet frokost, som var blevet tilberedt i løbet af formiddagen. Ind i mellem var deltagerne en tur forbi Konferencerummet og se udstillingen med strikkede ting, som Tirsdagsklubben havde lavet

Efter frokost overtog Joaquin arrangementet og satte deltagerne i gang med et kreativt produkt.

Dagen sluttede med en koncert med musiker Anders Graae. Han havde endnu en gang komponeret en rigtig fin sang til byen, hvor rigtig mange ting fra den lille by var nævnt. Den blev vel modtaget ved den lille koncert. Da der var en del børn tilstede, valgte Anders at synge et par af hans børnesange om tal. Det var til stor glæde for de yngste deltagere ved koncerten. Men de voksne fik også en lille smagsprøve på hans andre sange. Og endelig blev den nye Torrild-sang sunget en ekstra  gang.

En rigtig hyggelig dag som  sluttede af med en fælles spisning i det aktive forsamlingshus.