Lerbjerg-Svejstrup, workshop

Kultur på hjul, lørdag d. 18.november 2017 Den gamle skole i Lerbjerg summede af snak ovenpå en glimrende frokost med lækkerier indenfor ost, pølser, tilbehør og mulighed for snaps. Sidsel åbnede eftermiddagens workshop. Mens hun …

Kultur på hjul, lørdag d. 18.november 2017

Den gamle skole i Lerbjerg summede af snak ovenpå en glimrende frokost med lækkerier indenfor ost, pølser, tilbehør og mulighed for snaps. Sidsel åbnede eftermiddagens workshop.

Mens hun fortalte om opgaven, samledes en flok børn rundt om materialebordet. Bordet bugnede af stribede sugerør, karton i farver, silkepapir, bølgepap, ispinde, limpistoler, skæreunderlag, hobbyknive, det var svært ikke at røre ved knive og sugerør, for hvad mon det hele skulle bruges til.

Opgaven var at nytænke området omkring Lilleåen, der løber midt mellem Svejstrup og Lerbjerg. Hvad kunne man bygge der, hvis alt var muligt? Hvad kunne man tænke og tegne til stedet, hvis man selv var arkitekt? Deltagerne var arkitekter for en eftermiddag, og alt kunne lade sig gøre.

Først skulle der tegnes en skitse af ideen, derefter begyndte selve byggeprocessen. Børnene havde fra start masser af gode ideer, flere arbejdede sammen med en ven, hurtigt var der gang i limpistolerne. De voksne snakkede videre ved bordene, der var tallerkner med mad, der skulle spises færdigt, der var meget at vende og mindes med naboer og gamle venner, men lige så stille gik folk i gang med at tænke på, hvad der kunne mangle ved Lilleåen i Lerbjerg-Svejstrup.

Som en sagde: Det er bare noget, vi leger, og det var leg, men også alvor og helt reelle og kreative tanker om området ved åens bred.

Vandrutsjebane, sauna, område i flere niveauer med udsigt, udkigstårn med klatrevægge, drømmehus, shelter, bord-bænke-sæt, liggestole, træer omkring broen ved bredden. Masser af gode ideer tog form, der intens aktivitet rundt om arbejdsbordene, der blev limet og målt og skåret til og talt om. Flere og flere voksne sluttede sig til. Børnene gav den gas.

Og så var der præsentation. De færdige modeller blev udstillet på et bord, og folk stimlede sammen for at høre om byggerierne. Alle børn og voksne fik ordet og præsenterede, hvad de havde tænkt og bygget, og publikum nikkede anerkendende og spurgte ind og klappede.  Sidsel gav alle gode ord med på vejen og opfordrede til, at man jo kan bygge videre derhjemme. Og det var der i hvert fald nogle børn, der havde lyst til, det var tydeligt at se.

Imponerende, hvad der blev skabt i løbet af kort tid denne november-eftermiddag. Og tænk, hvis nogle af ideerne kunne realiseres, sagde Sidsel og kiggede på Anders Bjerggaard Nielsen, som er tovholder for Kultur på hjul i Favrskov og arbejder i Teknik og Kultur i Kommunen. Tænk nu hvis.