Sjelle

Sjelle er omdrejningspunktet i Skanderborg Kommune for Kultur på hjuls besøg d. 18. juni 2016. Pernille Stentoft tager først byens borgere med på en sansevandring og derefter byder kunstner Jens-Rune Gissel på workshop. Pernille Helberg …

Sjelle er omdrejningspunktet i Skanderborg Kommune for Kultur på hjuls besøg d. 18. juni 2016. Pernille Stentoft tager først byens borgere med på en sansevandring og derefter byder kunstner Jens-Rune Gissel på workshop.

Pernille Helberg Stentoft

Kulturformidler

På et højdedrag i den nordlige ende af Skanderborg Kommune ligger landsbyen Sjelle smukt placeret mellem marker, skove og den naturskønne Lyngbygård Ådal.

Sjelle er en rigtig hyggelig landsby med et stærkt sammenhold og mange gode aktiviteter og traditioner. Landsbyens hjerte er forsamlingshuset, som danner rammen om mange af disse. Her mødes vi året igennem til alt fra hyggelige fredagscafeer, fester, mandemad og koncerter til syslemesse, kulørt pinsekarneval og fejringen af den årlige musikfestival ”Larm På Landet”.

Vores idrætsforening FC Langelinie (Sjelle-Skjørring-Herskind) og Den Fri Hestehaveskole byder desuden på masser af sports- og aktivitetsmuligheder. Ved skolen, hvis årlige Høstmarked tiltrækker folk fra fjern og nær, ligger også den lokale SFO og Naturbørnehaven Følfod.

Nå ja og så er vi i øvrigt i Sjelle Kirke indehavere af en berømt maskerunesten fra Vikingetiden, har været leveringsdygtig i koner til Grundtvig og er hjemsted for en af Danmarks sejeste judoklubber.