Mygind

28. november 2015 er Mygind i Syddjurs Kommune omdrejningspunktet for Kultur på hjul. Pernille Stentoft tager først byens borgere med på en sansevandring og derefter byder kunstner Sidsel Effersøe på workshop. Pernille Helberg Stentoft Kulturformidler …

28. november 2015 er Mygind i Syddjurs Kommune omdrejningspunktet for Kultur på hjul. Pernille Stentoft tager først byens borgere med på en sansevandring og derefter byder kunstner Sidsel Effersøe på workshop.

Pernille Helberg Stentoft

Kulturformidler

Mygind fik verdenspavilloner og sin egen sang
Kulturprojekt gav inspiration og fællesskab på en kold november-dag

Projektet Kultur på Hjul afholdte det sidste arrangement i Syddjurs Kommune lørdag den 28.november i Mygind. Det var en bidende kold lørdag, men da byvandringen tog sin start lørdag formiddag, holdt regnen pause, og solen brød frem. De omtrent 30 deltagere fik i selskab med Kulturformidler Pernille Stentoft en tur rundt i den lille by og hørte nogle af de mange historier, der myldrer i en lille landsby som Mygind, hvor der både er en gammel smedje, der nu tjener som cafe, og historier om kollektivet fra 1970’erne, der tiltrak flere fra det sjællandske. Der var en livlig summen og mange der bød ind undervejs med egne historier – steder og mennesker blev erindret i fællesskab.

Lige inden hænder og fødder blev helt livløse i efterårskulden, trak gruppen indenfor i det på forhånd opvarmede lune forsamlingshus og fik en velfortjent frokost. Derefter fyrede arkitekt Sidsel Effersøe op under deltagerne til at være med i en workshop, hvor deltagerne med inspiration fra hele verden skulle bygge deres egen pavillon til Mygind, hvilket der kom rigtig mange fine bud på. Endelig sluttede dagen af med Anders Graae, der holdt en lille koncert for de lokale med nogle af sine egne sange men også med en helt nyskrevet sang til og om Mygind. Der blev opfordret til at gøre brug af sangen fremover til arrangementerne i forsamlingshuset.

Projektet Kultur på hjul er et tværkommunalt samarbejde, hvor Syddjurs Kommunes Kulturafdeling arbejder sammen med tilsvarende i kommunerne Norddjurs, Skanderborg, Favrskov, Odder og Samsø. Projektet har til formål at få kulturen rundt og ud i de små lokale samfund og få skabt flere fælles kulturoplevelser med udgangspunkt i det, de lokale har til fælles, nemlig det sted de bor og lever. Projektet har en hjemmeside, hvor man kan se film og billeder fra de byer,  hvor der allerede har været Kultur på hjul www.kulturpaahjul.dk  Projektet er nu afsluttet i Syddjurs og næste kommune, der får besøg bliver Odder i februar 2016.