Fruering

Kultur på hjul besøger Fruering i Skanderborg Kommune d. 21. maj 2016. Pernille Stentoft tager først byens borgere med på en sansevandring og derefter byder kunstner Joaquin Zaragoza på workshop. Pernille Helberg Stentoft Kulturformidler Fruering …

Kultur på hjul besøger Fruering i Skanderborg Kommune d. 21. maj 2016. Pernille Stentoft tager først byens borgere med på en sansevandring og derefter byder kunstner Joaquin Zaragoza på workshop.

Pernille Helberg Stentoft

Kulturformidler

Fruering har et hav af historier
Kulturprojekt gav inspiration og fællesskab på en smuk forårsdag

Projektet Kultur på Hjul afholdt arrangement i Skanderborg Kommune lørdag den 21.maj i Fruering. Vejret var mildt og de ca.50 deltagere både voksne og børn oplevede sammen med Kulturformidler Pernille Stentoft en tur rundt i Fruering og de skønne omgivelser. Flere af byens borgere fortalte anekdoter fra deres liv gennem tiderne i den lille by. Historier om landskabets tilblivelse og den jyske højderyg, smukke haver med guddommelige blomster og byens ældste beboere fik skildret fortællinger fra deres ungdomsliv, hvor der var gang i dansen og musikken i forsamlingshuset. Fælles sang i kirken med akkompagnement ved en af de lokale borgere vakte også stor glæde.

Der var en skøn stemning og deltagerne talte med hinanden og morede sig undervejs over alle erindringerne. Vandringen startede i fælleskab fra forsamlingshuset, som også lagde rammerne for resten af dagens program med frokost, workshop og koncert.

Forsamlingshusets bestyrelse stod på formidabel vis for den praktiske del af programmet og havde sørget for frokost og også champagne og kransekage i forbindelse med ferniseringen af det fælles kunstværk som borgerne i fællesskab havde udformet sammen med billedkunster Joaquin Zaragoza.

Med inspiration fra vandringen tegnede deltagerne motiver og indtryk fra byen, som blev trykt på kæmpe plancher og udstillet i forsamlingshuset.

Endelig sluttede dagen af med sangskriver Anders Graae, der præsenterede den nye sang til Fruering, som skildrede det fine udsyn man har fra kirken fra ”Helved til Himmel”. Der opfordres til at gøre brug af sangen fremover både i Virring skole og ved andre arrangementer i forsamlingshuset.

Projektet Kultur på hjul er et tværkommunalt samarbejde i Kulturring Østjylland, hvor Skanderborg Kommune, Staben for Kultur, Borgere og Planlægning arbejder sammen med tilsvarende i kommuner Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Odder og Samsø. Projektet har til formål at få kulturen rundt og ud i de små lokale samfund og få skabt flere fælles kulturoplevelser med udgangspunkt i det, de lokale har til fælles, nemlig det sted, hvor de bor og lever. Projektet har en hjemmeside, hvor man kan se film og billeder fra de byer, hvor der allerede har været Kultur på hjul www.kulturpaahjul.dk