Lerbjerg-Svejstrup

Kultur på hjul kommer til Lerbjerg-Svejstrup lørdag den 18. november. Der vil komme mere information om området, når datoen nærmer sig. Vi har 70 husstande i Lerbjerg-Svejstrup. Det er gamle landsbyer, der indtil for mindre …

Kultur på hjul kommer til Lerbjerg-Svejstrup lørdag den 18. november. Der vil komme mere information om området, når datoen nærmer sig.

Vi har 70 husstande i Lerbjerg-Svejstrup. Det er gamle landsbyer, der indtil for mindre end 50 år siden stadig var beboet af mennesker, der havde deres udkomme fra landbruget eller tilknyttede erhverv. Landsbyerne har stadig landsbypræg med huse fra forskellige tider. I dag er det altovervejende pendlere, der bor her. Landsbyerne ligger nemlig i bekvem afstand fra arbejdspladser i Hadsten, Århus, Randers, Bjerringbro, Silkeborg og Viborg. Det og den smukke natur omkring vore landsbyer har i de senere år fået mange unge børnefamilier til at flytte hertil.

Den aktive borgerforening har et velholdt og velfungerende forsamlingshus i den gamle skole, der flittigt benyttes til fællesspisning, fester, kvindegymnastik, loppemarked og mere eller mindre kulturelle formål. Fastelavnsfest, høst- og julefest holdes i samarbejde med menighedsrådet. Forsamlingshuset udlejes også til private formål. Vor smukke 1000 år gamle kirke med sin velholdte kirkegård bruges foruden til kirkelige handlinger til koncerter.

Midt i Lerbjerg ligger en fælles boldbane med tilknyttet legeplads, pétanquebane og borde og bænke, hvor vi kan mødes i sommerhalvåret. Om sommeren er cykelklubben aktiv.

Terrænet omkring os indbyder til gåture – f.eks. til Magnoliehaven og i de omkringliggende skove eller måske til de nærliggende smukke godser, Favrskov og Bidstrup. Der er Margueritrute gennem byerne, fine fiskemuligheder i Lilleåen og gåafstand til Put & take og omegnens bedste kælkebakke.

Vi har, foruden rutebil gennem Lerbjerg, skolebus til Hadsten, hvor også gymnasiet og Den jydske Håndværkerskole ligger.

Dagligvareforretninger må vi til Hadsten for at finde, men der er stadig 4 aktive landbrug tilbage. I de senere år er der opstået nogle få firmaer af forskellige art i landsbyerne. Midt i Lerbjerg har vi stadig vort eget fælles vandværk. Tæt på det, kan man se en lille vinmark.